понедељак, 1. октобар 2018.

Први дан Дечије недеље - „Моје је право да живим срећно и здраво“

Дечија недеља је прави повод да се покажу љубав, пријатељство и хуманост. Зато су наши ђаци, чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима, одлучили да отворе Дечију недељу следећи идеју хуманости. У атријуму наше школе постављени су штандови са порукама пријатељства, љубави и посебан штанд са поруком: ,,Загрљајем за одрастање без насиља". Уједно су на сваком штанду покренуте и хуманитарне акције за помоћ друговима, у новцу, школском прибору и слаткишима. Ова активност ће бити заступљена у школи у току читаве недеље. И то није све. Циљ нашег рада је да што већи број ученика буде информисан о својим правима и упућен у појаву вршњачког насиља и његово санкционисање. Зато наши представници у току ове недеље одлазе у посету својим малим другарима, ученицима нижих разреда и информишу их о поменутим темама.





 

 

 

Одржан је и један заједнички састанак чланова Ученичког парламента из Баточине, Брзана и Бадњевца где је наставник Марко Илић са председником Ученичког парламента Милицом Велић водио дискусију и презентацију о дечјим правима и обавезама.
Првог дана дечије недеље званично отварамо блог који ће користити за бољи рад и информисање Ученичког парламента, Вршњачког тима и Вршачког тима за професионалну оријентацију.






Нема коментара:

Постави коментар