четвртак, 4. октобар 2018.

Четврти дан Дечије недеље - „Моје је право да живим срећно и здраво“

Поводом Дечије недеље у четвртак 4. 10.2018. године, у нашој школи одржана је трибина о насиљу. Трибину су отворили координатор Тима за превенцију ученика од насиља, злостављања и занемаривања , Ненад Мркаљ и руководилац Вршњачког тима Ивана Ђуричковић.
У оквиру ове трибине ученицима су се обратили представник Центра за социјални рад, Ана Стевановић и представник Полицијске станице у Баточини, Дејан Трајковић.


У свом излагању наши гости су учеицима говорили о облицима вршњачког насиља са којима се срећу у оквиру свог посла, колико често и какве мере, процедуру и превенцију користе. Такође су указали ученицима од ког нивоа насиља се укључује њихова служба у вршњачко насиље и оно најбитније, до каквих последица може доћи применом вршњачког насиља.У разговору са нашим гостима ученици су могли да науче како правилно реаговати на насиље, како га избећи или санкционисати и коме се обратити у случају појаве насиља. Ненад Мркаљ је искористио ову прилику да ученике упозна са новим Правилником о друштвено-корисном раду који је прописан од стране Министарства просвете,науке, и технолошког развоја.
Овим предавањем начинили смо корак напред ка циљу да школа буде безбедно и пријатно место за боравак свих ученика и запослених и употпунили слоган Дечије недеље: МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО ЗА ОДРАСТАЊЕ БЕЗ НАСИЉА.









Нема коментара:

Постави коментар